BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Šviežių rūgštynių sriuba

Papasakosiu, kaip aš verdu rūgštynių sriubą. O verdu paprastai. Kuo paprasčiau, tuo geriau/skaniau. Tikrai. Anksčiau į šią sriubą dėdavau daug visokių dalykų, vos ne visas daržoves, kokias turėjau. Bet taip nereikia daryti, nes tada gaunasi marmalas. Kas nori grynos sriubos, bandykite mano variantą. Laiko užims nedaug, apie 20 min.

Reikės:

  • 3 vidutinių bulvių
  • 2 sultinio kubelių
  • lauro lapo
  • kelių juodųjų pipirų
  • gniūžtės rūgštynių
  • svogūno
  • aliejaus apkepinti
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • krapų ar petražolių, geriau šviežių

Pirmiausia užkaiskite virti kiaušinius.

Žinau, kad mano močiutė bulves virtų atskirai. Ji taip daro su visais barščiais, kopūstienėm ir t.t. Na, bet aš verdu viską kartu. Taigi 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais (greičiau išvirs), įmeskite 2 kubelius sultinio, apie 6 pipiriukus ir lauro lapą (jei mažas, tai dėkit du, bet ne daugiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir virti apie 15 min arba kol bulvės beveik išvirs.

Tuo tarpu, nusiplauname rūgštynes, nupjaustome kietus kotelius. Ir susismulkiname. Beje, rūgštynių tik atrodo daug, jos greit suverda.

Pasikepiname svogūną.

Stambiai susipjaustome kiaušinius.

Kai bulvės jau beveik suminkštėja, viską sudedame vienu ypu: svogūnus, kiaušinius ir rūgštynes. Verdame apie 5 min. Daugiau tikrai nereikia, nes nieko iš tų žolių neliks.

Kai išverda, pabarstyti krapais (deja, turėjau tik džiovintų) ir palikti dar kelias min pastovėti. Na, ir viskas. Kuo puikiausia sodraus skonio sriuba. Iš tiesų, net tas svogūnas nebūtinas. Svarbiausia yra bulvės, rūgštynės ir kiaušiniai.

Na, su nuotraukom, kaip visada, per daug nesistengiau. Bet skonis geresnis, nei atrodo.

Patiko (68)

Rodyk draugams

komentarai (15) | “Šviežių rūgštynių sriuba”

  1.   maggie rašo:

    Writing good, I like very much, I’m looking forward to your new article.
    Nike Air Max 2009 have High Quality, Competitive Price, Best Service and Safe Delivery!

  2.   Judita rašo:

    labai paprastas receptas :) ir sriuba skani :) taipogi labai greitai paruosiama :)

  3.   kristinooshke rašo:

    Genialumas paprastume :)

  4.   edita rašo:

    Aciu uz recepta - butinai isbandysiu:)

  5.   edita rašo:

    tik as nedesiu sultinio kubeliu, nes nevalgome tokiu dalyku:P

  6.   Kristinooshke rašo:

    Mes tai valgom viską. :) O ypač sunku atsispirti nesveikiems dalykams kaip bulvytėms fri , čipsams, cukrui ir kubeliams bei kitoms tirpioms sriuboms. Gal kada susiimsim ir mes :)

  7.   evelina rašo:

    :) liuks,kaip tik neturiu morku,maniau,kad i sriubyte butinai reik idet,o pasirodo, kad ne :) begu virt vyrui pietums sriubos( pati nelabai megstu rugstyniu sriubytes :) )

  8.   agota rašo:

    labai skani sriuba!ir mes taip panasiai ruosiame ,tik kad vietoj virto kiausinio idedu kepintu smulkiai pjaustytu lasinuku…mmmmmm…..

  9.   egle rašo:

    o kam tie sultinio kubeliai? ar ne geriau paieškot naturalesnio sultinio varianto? o kas visgi pasirinkot valgyt juos, turėkit omeny: mononatrio glutamatas (E621) ⇉ nutukimas bei žemaūgystė.

    SKANAUS!!!!

  10.   mute rašo:

    koks jum skirtumas kas kokį Š… valgo. Visi apie tuos E, manau, pakankamai žinom. Ir tik jūsų pačių pasirinkimas vartoti juos ar ne. O ne kitus mokyti gyvenimo būdo. Idealių nėra, todėl pirmiausiai rūpinkimės savimi ir savo įpėdiniais.

  11.   juste rašo:

    Pasidariau ir lb skaniai gawosi

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  12.   juste rašo:

    Skanu

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  13.   ausra rašo:

    kam reikia deti to bolijono jug ten vieni hemikalai

  14.   šeimininkė rašo:

    Sriuba iš sintetinių kubelių - žiauru, ko jūs mokot pradedančius gamint. Iš tokių “receptų” sprendžiant esate tik tarybinės valgyklos vedėja. Dar belieka saują vegetos (tarybinių šeimininkių ir prastų kavinių džiaugsmas) įbert.

  15.   Kristinooshke rašo:

    Nedarau is to jokios problemos :) Ir nieko ziauraus nematau. Tiesa pasakius, net nezinau, kas siais laikais nevartotu sintetikos. Nei vienas mano pazistamas neturi nuosavos vistides ir pan. ar laisvos dienos pasigaminti naturalu sultini.

Rašyk komentarą