BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Bulvių apkepėlė su pienišku sūrio padažu

Prireikė daug laiko, kol man toptelėjo į galvą įdėti šį receptą. Jį taip dažnai gaminame, kad, atrodo, visi jį ir taip žino. Beje, turėtų patikti tikriems lietuviams, pasisakantiems už bulves. Sotu, nebrangu, lengva pagaminti. Štai idėja!

Reiks:

  • bulvių
  • 1 poro
  • 150 g sūrio
  • 2 stiklines pieno
  • aliejaus
  • aitriosios paprikos miltelių
  • itališkų žolelių prieskonių (arba razmarino)
  • džiūvėsėlių

Apkepas, kaip jau turbūt supratote, bus kepamas orkaitėje. Susirandame kepimo formą ir ją išklojame folja. Dugną pašlakstome aliejumi ir sudedame griežinėliais supjaustytas bulves. Neplonais. Tikslaus bulvių skaičiau pasakyti neįmanoma, ne skiriasi jų dydis, indo dydis ir t.t. Bent 10 tai tikrai. Galite dėti kaip nuotraukoje arba talpiau. T.y., užleisti viena ant kitos.

Gausiai apibarstome poru.

Taip sluoksniuojame, kol pasiekiame indo viršų. Ko gero, 2-3 sluoksniai. Sūrį supjaustykite kvadratėliais ir sumeskite į pieną, užkaiskite. Virinkite, kol sūris ištirps.

Sūrio padažą pagardinkite prieskoniais: paprikų milteliais ir žolelių mišiniu. Dar tinka kmynai. Buvo bajeris, kad sūris neištirpo, o susivėlė į gumulą. Tačiau nepergyvenkite, tada tiesiog dar sūrio patarkuokite ant viršutinio sluoksnio. O pieną su prieskoniais užpilkite ant bulvių.

Taigi, sūrio padažas eina ant bulvių.

Apibarstome džiūvėsėliais.

Kepame valandą 200 laipsnių orkaitėje.

Patiks dar ir tiems, kurie rūpinasi sveikata. Mat, čia nereikia druskos. Keisčiausia, kad jos ir netrūksta (nors mėgstu druską). Bulvės būna skaniai prisigėrusios poro skonio, neištižusios. Viršus traškus, o apačioje dar yra truputis padažo. Na, mums labai patinka. Pabandykite.

Nuotraukose gal neatrodo ypač patraukliai, bet skonis tikrai geras.

P.S Bandėme ir su daržovių variacijomis: kalafioru, brokoliu, morkomis, svogūnu. Bet visad grįžtam prie to pagrindinio - bulvių ir poro varianto.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (6) | “Bulvių apkepėlė su pienišku sūrio padažu”

  1.   Žalia Varna rašo:

    Turėtų būt tikrai skanu :) O sūrumo, spėju, duoda sūris. Kažką panašaus irgi esu kepusi, tai dėl sūrio ir nebėriau druskos :)

  2.   Kristinooshke rašo:

    Taip, spėju, kad tu teisi. Idomu, kad būtent tą sakinį pastebėjai su druska. :) Mes jau senai ginčijamės, ar ji didelis nuodas, ar ne visai. Rodos, reikia visur iš įpratimo tos druskos prikrauti.

  3.   kristinaes rašo:

    nevalgau nei poru,nei svogunu…gal galetum kazka kito pasiuluti vietoj poru…..

  4.   bebras rašo:

    noreciau uzkapcyrint toki xD

  5.   Kristinooshke rašo:

    Kristinaes, siūlyčiau vis dėlto pabandyti, kaip parašiau. Gali maloniai nustebti. Aš irgi porą iškrapštydavau visur jei salotose rasdavau ir šiaip ne fanė buvau. Bet vat tam patiekalui jis tinka. Patikėk, po valandos kepimo ir mirkimo padaže, jo skonis pakinta.

    Bebras, čia mažai terliotis, gali pasidaryt, netingėk. :)

  6.   provview rašo:

    Tikrai siulau išbandyti :) Ir aš pasidariau ir tikrai nepasigailėjau tos valandos laukimo :) skanumelis, net ir i darba pietums neštis užteko :)

Rašyk komentarą