BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Varškiniai virtinukai

Kadangi nusipirkau žurnalą, tai nors kartą ir norėjau iškart ką nors išbandyti. Receptas paimtas iš “Moters savaitgalio virtuvė” 2010 Nr. 4. Atrodo paprasta ir nebrangu. Darom!

Reiks:

  • 300 g varškės (dėjau 2 pak.=360g)
  • 5 kiaušinių
  • 120 g miltų (realiai dar antra tiek)
  • 100 g parmezano sūrio (dėjau kokį turėjau)
  • kapotų žalumynų (nedžiovintų)
  • druskos, pipirų

Iš varškės, kiaušinių, tarkuoto sūrio, druskos ir pipirų užmaišykite košę.

Pridėkite miltus ir kapotus žalumynus. Naudojau petražoles. Suteikia pavasariško skonio.

Viską išmaišyti. Gautą tešlą dėti į šaldytuvą, o po to formuoti nedidelius kamuoliukus. Na, man tai gavosi pliurzė iš kurios tu nieko nepaformuosi. Naiviai tikėjausi, kad gal atšalusi tešla sustings/sukietės/pasitaisys.

Kaip ir tikėjausi, stebuklas neįvyko. Teko dėti miltų, kol tešla pasidarė formuojama. Reikia stengtis dėti kuo mažiau, nes kitaip šių virtinukų skonis niekuo nesiskirs nuo miltinių. Tada suformavau armiją kukulių.

Virti pasūdytame vandenyje 5-7 min.

Skonis visai neblogas. Patiko varškės ir žolelių derinys, paskanintas sūriu. Kiek suerzino pats receptas, kad proporcijos ne visai tikslios. Ir kas per kiekis - 300 g? Tai, nei pakelis nei du. Tada, aišku, ir miltai nebeatitinka. Kiek įdomesnis virtinukų variantas.

Siūlomas grybų padažas (žurnale)

  • 2 nedidelių svogūnų
  • 50 g sviesto
  • 1 šakelės rozmarino (keičiau džiovintais čiobreliais)
  • 100 g pievagrybių
  • 40 ml sauso vyno (nedėjau)
  • 100 ml grietinėlės
  • 100 ml sultinio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Padažui sviestą išlydykite keptuvėje, supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir pakaitinkite. Suberkite smulkintus svogūnus, rozmarinus, maišydami pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Tada sudėkite supjaustytus grybus, pakepinkite, supilkite vyną ir kaitinkite, kol skystis išgaruos. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir sultinį. Užvirinkite, pagardinkite druska ir pipirais.

Mano nuomone, padažas gaunasi labai skystas. Pagalvokite apie sutirštinimą.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (4) | “Varškiniai virtinukai”

  1.   kristinaes rašo:

    reikes pabandyti……labai megstu varske ir viska is varskes…

  2.   provview rašo:

    Ir is kur tavo netingejims tokiu skanestu prigalvoti? Pavydziu tau :)

  3.   Kristinooshke rašo:

    Nepavydėt reikia, o virtuvėj padėt.

  4.   Mantė rašo:

    Pabandykite gaminant naudoti varškę ne iš pakelių, o kur maišeliuose buna (joje mažiau vandens) tuomet gal ir proporcijos atitiks :D

Rašyk komentarą