BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Moldaviškas kukurūzų miltų pyragas

Kaip laiku pasitaikė man tas receptėlis! Taigis, išvystas jis buvo per LTV vakar (kovo 3d.). Pasirodė labai neblogas, ir ta moteris taip nuoširdžiai rodė, kaip jį pasigaminti, jog ir aš neištvėriau. Juolab, kad jau senų seniausiai sukau galvą, kaip panaudoti tuos kukurūzmilčius :) Gaila, bet tikrojo moldaviškojo pavadinimo neišeina atgaminti.

Reiks:

  • 250 g kukurūzų miltų
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 7 šaukštų cukraus
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus
  • 200 g margarino
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 200 g natūralaus jogurto be priedų
  • 1 citrinos žievelės

Atskiriame trynius nuo baltymų.

Į trynius beriame 7 šaukštus cukraus.

2 pakelius vanilinio cukraus. Čia man truputėlį buvo neaišku, kiek yra pakelis. Tie mažiukai gal būna apie 10 gramų. Galop, sudėjau 2 šauštelius, kupinus.

Išplakti su mikseriu.

Į masę suberti nutarkuotą citrinos žievelę. Ir dar truputį paplakti.

Kitame inde sumaišome kukurūzų miltus, paprastus miltus, manus, kepimo miltelius. Aš netyčia viską subėriau į tą patį indą. Nemanau, kad skonis nukentėjo, bet vistiek geriau paisyti recepto.

Sausus ingredientus sumaišome tarpusavyje.

Po truputį vis pamaišant supilame ištirpintą margariną. Žiūrėkite, kad nebūtų karštas. (Mikrobangėj uždengtam dubeny šildžiau minutę.)

Eilė 200 g jogurto.

Dabar reiktų prisiminti trynių masę ir ją įmaišyti. Toliau plakame baltymus iki purumo.

Ar įžvelgiate veidą?

Baltymus švelniai įmaišome. Jie reikalingi dėl pyrago purumo.

Skardą ištepti margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Na, bet aš skardų nemėgstu plauti, tai naudojau folją. Pabarsčiau džiūvėsiais, nors tai, turbūt, nebūtina.

Kepti 30 min 150-160 laipsnių orkaitėje. Aišku, kepimo laikas dar priklauso, kokioje formoje kepsite. Geriau didesnio pločio ir mažesnio aukščio.

Pati tešla labai gardžiai kvepia. Likučius galite atiduoti katinui. Tai po to nesipainios kokį pusvalandį - prausis. :)

Gaunasi labai gardus ir labai geltonas pyragas. Viršų galite pabarstyti cukraus pudra. Derinasi su bananais. Ir kava.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (8) | “Moldaviškas kukurūzų miltų pyragas”

  1.   provview rašo:

    Skanumėlis :) kaip tik dabar geriant kava būtų skanu paragauti :)

  2.   Asta rašo:

    Kaip labai laiku šitas pyragas! :) Nes aš irgi turiu visą pakuotę kukurūzų miltų - jau nužiūrėti blynai, sausainiukai, o dabar dar ir pyragas :)) Visas komplektas, reikia tik atrasti laiko ir kepti, kepti, kepti… :)

  3.   Ieva rašo:

    labai skaniai atrodo.. :)

  4.   Laura rašo:

    Sio nuostabaus pyrago pavadinimasn “MALAI DŪČIA”

  5.   Kristinooshke rašo:

    O, ačiū! :)

  6.   Ieva rašo:

    Sveika, Kristina,

    Galbut butu galima parasyti tau laiskiuka ? :) Turiu klausimeli viena, tik niekur nerandu tavo el.pasto
    Aciu :)

  7.   Kristinooshke rašo:

    Labas,

    Rasyk kristinooshke@yahoo.com

  8.   Renata rašo:

    Labai gardu! Greitai ir lengvai paruosiamas pyragas. Tik sekanti karta, uzmaisius tesla, palauksiu kokia valandike, kol susigers kruopos, nes nespeja iskepti.

Rašyk komentarą