BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Greitasis obuolių pyragas

Viešint pas močiutę be pyrago / bulkučių / sausainių neišeisi. Šiandien močiutė nusprendė man pagaminti obuolių pyragą, kurio receptą neseniai matė per televiziją. Jis toks paprastas, kad tiesiog negali neišeiti.

Reiks:

  • 8 vidutinių obuolių (jei ruošdami pyragą jų nevalgot, užteks 7)
  • puodelio miltų
  • puodelio manų kruopų
  • ketvirtis puodelio cukraus
  • truputis vanilinio cukraus
  • 250 g margarino

Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Labai nepersistenkite, nes obuoliai kažkiek sukepa. Jei skutate ir pjaustote lėtai, tuos gabalėlius, kurie paruduoja, galite suvalgyti.

Tada pasidarom sausą tešlą. Taigi - eina ketvirtis puoduko cukraus. Geriausia naudoti tą patį puoduką, kad išlaikytumėt proporcijas. Plius, vanilinio cukraus - pagal skonį.

Į tą patį dubenį keliauja puodelis manų.

Ir puodelis miltų. Sumaišom.

Pradedam gaminti pyragą. Iš pradžių ištepam formą margarinu ar sviestu. Tada pabarstom truputėlį tešlos. Dailiai dedam obuolių sluoksnį. Pabarstom tešla, pjaustom margariną gabalėliais ir dedam ant viršaus.

Ir taip, kol baigiasi produktai. Mums gavosi 3 tokie sluoksniai.

Tada kišam į 2000 C orkaitę. Negalima kepti ant žemesnės temperatūros, kad pyragas neištižtų. Jis turi iškart pradėti kepti. Pakepus pusę laiko, galima temperatūrą prisukti, bet reikia stebėti kepinį. Pyragas turėtų iškepti per pusvalandį.

Geriausia naudoti rūgštesnius obuolius, kitaip pyragas gaunasi labai saldus. Aišku, galima pridėti cinamono ar riešutų, jei kas mėgsta. Su kava sueina puikiai, nors man patiktų jei pyragas nebūtų toks  birus. Šis variantas greitas, pigus ir lengvas. Ypač, kai kepa močiutė :)

Rodyk draugams

komentarai (12) | “Greitasis obuolių pyragas”

  1.   tyliai. rašo:

    o, kad tu žinotum, kaip ilgai aš ieškojau tokio pyrago recepto- kadaise kažkokiu būdu iškepiau ir nežinojau kaip pakartot. iki šiol! ( :

  2.   taip rašo:

    taip, nuo kada kristinooshke mėgsta obuolių pyragą?

  3.   Akite rašo:

    Jau žinau,ką vakare prie arbatos skanausiu :) Dbr šaukiu mama ir rodau receptą ;D

  4.   Kristinooshke rašo:

    Mes su močiute linkime visiems sėkmes ir gero apetito! :)

  5.   vjusta rašo:

    būtinai pamėginsiu :D +

  6.   Ernesta rašo:

    aha, šitą jau prieš pusmetį gerą kepiau :) iš kažkokio žurnalo nusičiupus receptą. iš pradžių kiek įtariai žiūrėjau, kad nereikia jokio skysčio. parašiau mamai (kas geriau gali žinoti) ir ji patikino, kad tikrai gausis. nenuvylė :) patiko, nes visai nereikia terliotis.

  7.   Kristinooshke rašo:

    Nesuprantu, kodėl močiutei pavyksta skaniau nei man… Nesuprantu, darau tą patį… O dėl skysčių nereikia abejoti. Juk margarinas išsilydo ir dar obuoliai išskiria savo.

  8.   Jolana rašo:

    bandau pirma karta manau kad bus skanus

  9.   lorele rašo:

    viska padariau kaip parasyta ir laukiu nesulaukiu, kada bus…tokio skanumo tas pyragas, kad….ak liezuvi praryt galima, teko valgyt

  10.   lorele rašo:

    ka tik pasoviau i orkaite,tas pyragas toooks skanus… teko kazkada valgyt, tik nezinojau kaip pasidaryt

  11.   kristinooshke rašo:

    Idomu, kaip pavyko :/

  12.   Eimante rašo:

    tikiuosi gausis , kaip pirma karta :)

Rašyk komentarą