BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Croissants, krosantai, kruasanai arba tiesiog raguoliai. II dalis

Sėkmingai išlaukę per naktį ir vis dar su gražiu būsimų krusantų vaizdeliu mintyse, ištraukiame tešlą ir ją padalyjame perpus. Perpjovus, turėtų matytis sluoksniai, kuriuos taip kruopščiai formavote.

Toliau imamės to “pamėgto” kočiojimo. Tešla neturėtų būti storesnė nei 4mm. Ją gražiai apipjaustome, kad gautume daugmaž lygų keturkampį. O jį padalijame sekančiai į dar mažesnius keturkampius ir vėliau trikampius:

Aišku, būtų pravartu, kad tie trikampėliai būtų panašaus dydžio. Na, man dar bus laiko patobulėti.

Pagaliau pradedame krusantų tikrąjį darymą. Griebiame trikampį ir truputį patempiame už siaurojo galo. Taip, kad nesuplyštų. Nes reikia jį įtempti, kad tampriai susivyniotų. Aš čia vieną galą primygau prie stalo, viena ranka tempiau, o kita dar fotkinau.

Pradedame vynioti nuo platesniojo galo siauresniojo link. Tampriai, kad neišsivyniotų. Užtat nuvalykite miltus, jei jų ten liko.

Ir voila! Turime pirmąjį krusantą!

Žiūrėkite, kad smailusis galas būtų nukreiptas į apačią, nes gali atsivynioti. Dabar belieka užlenkti kraštelius.

Bei prigaminti jų visą armiją.

Ir jei manote, kad jau viskas, tai tik dar vienas krusantų pasityčiojimas. Dabar juos dar reikia palikti iškilti. Kol padvigubės. Procesą galima paspartinti, sudedant juos į orkaitę, įšildytą gal 35 laipsniais. Ne daugiau, kitaip ištiš sviestas. Maniškiai iškilę atrodė taip:

Orkaitę įkaitinam 190 laipsnių. Krusantus ištepame kiaušinio ir vandens plakiniu. Saugomės katino, kad nenugvelbtų jūsų darbo.

Kepame orkaitės viduryje. Ir po vieną skardą. Jautrūs bjaurybės. Bet galiausiai - skanūs!

Skonis kaip tikrų krusantų! Net negalėjau patikėti, kad man pavyko, nepaisant kai kurių nesklandumų! Šiaip čia pateikiamas neutralus receptas. Ta prasme, kad šie krusantai gali būti įdaryti tiek su šokoladu, tiek su, tarkim, grybų įdaru. Kai kitąsyk kartosiu, dėsiu daugiau cukraus. Šiaip, labai patiko.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (11) | “Croissants, krosantai, kruasanai arba tiesiog raguoliai. II dalis”

  1.   provview rašo:

    Labai skaniai atrodo, ir labai skoningai parasyta, kad tikrai norisi imtis darbo ir daryti…. tik reikiamu produktu saldytuve nearsata :)

  2.   nemirtingidrugiai rašo:

    Va šitų tai norėčiau…labai gardžiai atrodo. Šauniai pasidarbavai. ;)
    Gal kada jei turėsiu pakankamai kantrybės ir aš tokius pasigaminsiu. Ir ne be tavo pagalbos ;))

  3.   igelis rašo:

    pagarba už tokį vargą

  4.   raguoliu valgytoja rašo:

    valgyt, tai lb skanu, ale kieeek vargo……….gal kada nors, kai iseisiu i pensija turesiu laiko jiems pasigaminti

  5.   kestulijo rašo:

    labai liux,kaip tik eisiu bandyti,nes nezinojau kaip susukti ;))

  6.   209 rašo:

    Aiškiai parodei ir vaizdingai aprašei.

    Dėkui

  7.   Jurate rašo:

    aciu uz recepta,tik jei pridarius daug teslos,ir kaip parasyta ,kad galima laikyt menesi ar du ,tai cia saldiklyje ar saldytuve?butu visai patogu isemus pasigaminti maza kieki :)

  8.   Kristinooshke rašo:

    Saldiklyje

  9.   ieva rašo:

    Aš kai kepiau, tai vidus buvo ne visai iškepęs. Keičiau ir temperatūrą, ir kepimo laiką, bet vistiek tas pats.. Gal patarsit kas nros, ką daryti?

  10.   Kristinooshke rašo:

    Sunku pasakyti. Hmm, gal per storai iskociota buvo? Arba per dideli krusantai gavosi. Vistiek namines salygos neprilygsta tikrai kepyklai. Mano gavosi mazesnio dydzio nei parduotuviniai. O gal dar orkaites visokios ypatybes prisideda? Manau, atsakymas gali buti rastas eksperimentu budu.

  11.   TUMBLR 110204-110722 | dušimtaidevyni rašo:

    [...] http://kristinooshke.blogas.lt/croissants-krosantai-kruasanai-arba-tiesiog-raguoliai-ii-dalis-382.ht... [...]

    [WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (192.0.83.192) doesn’t match the comment’s URL host IP (192.0.78.13) and so is spam.

Rašyk komentarą