BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Bandelės su obuoliais

Pasitaikė nusipirkti tokių neskanių obuolių. Kurį  laiką taip jie ir buvo ant palangės, kol pamačiau, kad lyg pradeda vysti. Tai tada suveikė sąžinė, kad reikia tuos obuolius vistiek suvartoti ir taip atsirado šios bandelės. Tešlos receptas iš Sonatinos, bet perdarytas mano skoniui.

Reikės:

  • pakelio sausų mielių arba 20g šviežių
  • 100g cukraus
  • 200ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 60g sviesto
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelis nubrauktas druskos
  • 600g miltų + dar apie 200g

Įdarui:

  • obuolių
  • mėgstamų prieskonių

Į dubenį sudėti mieles, cukrų ir pašildytą pieną. Pieną šildžiau puoduke 40s.

Viską palikti 10-15 min., kad suputotų.

Tada sumušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą bei aliejų. Lengvai permaišyti.

Eilė miltams ir šaukšteliui druskos.

Supylus 600 g miltų, tešla gaunasi gan skystoka, bet elastinga.

Tokią ir palikite kilti. Nesuabejokite, viskas pavyks puikiai. Net viršus neapdžius. :) Randame tiek:

Tešla turi būti pilna oro burbuliukų ir lipni.

Tada dar sudedu apie 150-200g  miltų, kol tešla pasidaro daugmaž nelipni. Bet stenkitės nepadauginti miltų, kad tešla nebūtų kieta. Be to, jei tešlą pasidarysite visai nelipnią, bus labai sunku suformuoti bandeles, nes krašteliai tiesiog nesulips. IGeriau jau papildomai pasibarstyti miltų formuojant, nei padauginti jų į tešlą. Išminkyta tešla:

Tuomet, eikite skusti ir pjaustyti obuolių. Per tą laiką, tešla vėl antrą kartą pakils. Užtat nepasiruoškite obuolių iš anksto. Obuolius stenkitės pjaustyti gan smulkiai, kvadratėliais. Gal net smulkiau nei man čia pavyko. Mano obuoliai buvo visi nesultingi ir saldūs. Tokie labai tinka kepimui, nes neištįžta.

Dabar dėl paruošimo. Aš obuolius skaninu mano žiauriai mėgstamu prieskonių mišiniu “Magic Cinnamon” iš Thomas Phillips už 4.96 Lt (pakuotėje 125g). Tikrai rekomenduoju įsigyti.

Juos galima naudoti tiesiog visur: į karštą vyną, meduolius, pyragus, cinamonines bandeles, tinka į viską, kas su obuoliais. Na, žodžiu super. į sudėtį įeina cukrus, cinamonas, imbieras, gvazdikėliai. Jais ir paskaninu savo obuolius. Jei šiuo metu tokių prieskonių neturite, bandykite su truputėliu cukraus ir cinamonu.

Pabaiga jau visai arti, tuoj turėsite šviežutėlių kvepiančių bandelių. Dėkite kuo daugiau įdaro. Aš mėgstu tešlos gabalėlį išsikočioti į blyną, nes taip lengviau suformuoti bandelę. Prityrusiai šeimininkei, ko gero, to neprireiktų.

Ir štai:

Bandeles patepiau pienu ir dar pabarsčiau prieskoniais.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje 15min. arba kol gražiai pagels.

Labai puikiai suėjo prie lengvos vasariškos knygos ir su taure šalto vyno. O svarbiausia, kad tiek įdaras, tiek ir pati tešla labai skanūs, purūs, minkšti. O kitą dieną šios bandelės dar būna nesudžiūvusios ir labai skanios. Manau, šios bandelės vienos iš geriausių naminių bandymų.

Patiko (16)

Rodyk draugams

komentarai (17) | “Bandelės su obuoliais”

  1.   Julita rašo:

    skanu:SD Beveik kaip pyragas su obuoliais gaunasi:D

  2.   kristinaes rašo:

    mm…kada reiks pabandyti…laaaaabai jau skaniai atrodo…beje,kokia knyga skaitei…

  3.   gaila rašo:

    gaila, kad sunkiai kepasi… man nepavyko.

  4.   kristinooshke rašo:

    Gal mielės tinkamai nesuveikė? Šiaip didžiausias vargas man yra suformuoti bandeles. Bandyk dar kartą.

  5.   wajda rašo:

    labai jau skaniai atrodo, tad ryt sugalvojau kept ;]]
    tik vat paaiskink man tokiai baltai varnai virtuveje, :D kai iskocioji teslą į blyną dedi ant jos obuoliu, o ant virsaus kita blyna ar su tuo paciu viska?
    Tikiuos sulaukt atsakymo ;]]

  6.   wajda rašo:

    P.S. o galima daryt bandeles kibino formos? ar sulips?

  7.   Kristinooshke rašo:

    Labas. Iškočioji, pasidedi tą blyną ant delno, ant jo beri obuolius ir tempdama kraštus bandai sulipinti. Nereikia kito gabaliuko ant viršaus. Gali pabandyti delnuose pavolioti kaip kamuoliuką. Negražiąja puse dedi į apačią.
    Nebijok pasibandyti, jei nepavyks, suplyš, tai iš naujo išsikočiosi ir vėl pabandysi. Kol vieną kartą gausis. O nesėkmės bus tik tau vienai žinomos ;)
    Gali bandyti kokių tik nori formų. Jei nesulips, vadinasi per daug miltų. Patepk vandeniu ar plaktu kiaušiniu.

  8.   egle rašo:

    Labai graziai ir sauniai receptukas parasytas su nuotraukytem kartu,LIUKS.O bandeles rytoj tikrai issikepsiu:)

  9.   kristinooshke rašo:

    Džiaugiuosi, kad patiko, nes atsimenu, oi, kaip ilgai reikėjo tą įrašą rašyti :)

  10.   odeta rašo:

    Jau kepiau vieną kartą šias bandeles. Buvo labai skanios ir viskas puikiai gavosi. Deja tuo metu neturėjau pakankamai obuolių. Tada teko į kai kurias įdėti paruoštos varškės. Bet skonio tai nepagadino.;p Turėjau bandelių ir su obuoliais, ir su varške.

  11.   kristinooshke rašo:

    Šaunuolė, kad esi išradinga!

  12.   Receptai rašo:

    Blyn turėčiau obuolių išsikepčiau :)

  13.   Ieva rašo:

    Dar kartą pasitvirtino taisyklė, jog genialu tai, kas paprasta. Manosios bandelės jau garuoja :) ačiū už receptą!

  14.   Melina Rehse rašo:

    I just want to tell you that I am new to blogs and truly loved your web blog. Probably I’m going to bookmark your website . You really come with really good article content. Appreciate it for sharing your web page.

  15.   Juste rašo:

    O kiek laiko mazdaug kyla tesla?

  16.   Kosmaras rašo:

    Baisu pagalvoti, kad galų gale į tą tešlą reikia dar pridėti miltų 150-200 gr! Jau ir tų 600 gr. ryškiai per daug. Be to, aptepti bandeles reikia ne pienu, o kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Žodžiu, pieva kažkokia, o ne receptas… Atleistina būtų, jei čia vaikas koks rašinėtų - tik tokiu atveju.

  17.   mėgėja rašo:

    Kosmaras- greiciau pats(pati) pieva esi… skaityk kas parasyta, niekas nerase kad aptept bandeles, o patept su vandeniu ar kaiusinio plakiniu kad krasciukai sukibtu… o del kiekio miltu tai darytis manau reikia kiekvienam pagal savo poreikius, pasimazink porcijas jei per daug tau. isvis kaip tokie gali komentuot kaip pavydzios bobos . juk niekas nevercia gamintis pagal recepta kuris nepatinka.
    Na o stai manoji tesla jau kyla :))))

Rašyk komentarą